Labels

Sunday, November 28, 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 1/12

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1/12 ΣΤΙΣ 14.00 ΣΤΗΝ Α11
ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗ Η ΜΑΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές ανά την χώρα και πάνω από 10.000 κόσμου στους δρόμους της Θεσσαλονίκης αψήφησαν το κλίμα τρομοκρατίας και βγήκαν στις 17 Νοέμβρη να διαδηλώσουν κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας, κόντρα στη νέα «χούντα» που θέλει να ανατρέψει κεκτημένα του λαϊκού κινήματος σχεδόν ενός αιώνα και να συμπιέσει συνολικά το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού, και να δηλώσουν ξεκάθαρα ότι όσο εκείνος ο Νοέμβρης παραμένει ανεκπλήρωτος, τόσο πιο αποφασιστικοί και μαζικοί θα είναι οι αγώνες μας.
Την ίδια στιγμή  η κυβέρνηση συνεχίζει με τον πιο προκλητικό τρόπο να αψηφά την κοινωνική κατακραυγή και προχωρεί στην εξαγγελία νέων μέτρων και την κλιμάκωση της επίθεσης. Η παρουσίαση του Μνημονίου νούμερο 3 προχωρεί σε κατάργηση των κατακτημένων με αίμα συλλογικών συμβάσεων, μειώσεις μισθών στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, απολύσεις συμβασιούχων και όχι μόνο και απαγόρευση ουσιαστικά των προσλήψεων στο δημόσιο, ως πρόσληψη θα θεωρείται και η μετάταξη. Το ξεπούλημα ΔΕΚΟ και δημόσιας περιουσίας θα φέρει νέες απολύσεις, ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και κερδοσκοπία, όπως με τα διόδια.
Στο κομμάτι της εκπαίδευσης οι προτάσεις Διαμαντόπουλου συμπυκνώνουν τις πιο αντιδραστικές κατευθύνσεις των τελευταίων ετών καθώς αναιρείται σχεδόν πλήρως ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας του πανεπιστήμιου, εξαλείφεται η κάθε έννοια πτυχίου και επαγγελματικών δικαιωμάτων που αντιστοιχούν σε αυτό, υπονομεύοντας έτσι το εργασιακό μέλλον των φοιτητών και τη δυνατότητα συλλογικής διεκδίκησης, αποστειρώνεται το πανεπιστήμιο από κάθε κινηματική δράση και κόστος των σπουδών φορτώνεται στις πλάτες της νεολαίας.
Απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματά μας, η γενιά μας δεν γίνεται ούτε να σκύψει το κεφάλι, ούτε να γίνει η χαμένη γενιά της κρίσης.  Πρέπει όλοι οι φοιτητές να βαδίσουν στο δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα, μακριά από τον στημένο διάλογο για την παιδεία, βάζοντας μπροστά τις ανάγκες και τα συμφέροντα τους. Το φοιτητικό κίνημα πρέπει δυναμικά να υπερασπιστεί τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, τα επαγγελματικά δικαιώματα και τις εργασιακές σχέσεις, όλοι οι φοιτητές μέσα από τις συνελεύσεις των συλλόγων τους πρέπει να στείλουν μήνυμα ανυπακοής και να συγκρουστούν με τη πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικα και να δηλώσουν ξεκάθαρα ότι δε πρόκειται να παραχωρήσουν κανένα δικαιώματα.
ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΟΡΟΙΔΙΑ