Labels

Thursday, March 4, 2010

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ -ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ 4/3 ΣΤΙΣ 6.00ΜΜ

Νέο απογευματινό συλλαλητήριο και συναυλία διαμαρτυρίας διοργανώνουν αύριο δεκάδες σωματεία της Θεσ/νίκης ενάντια στην πολιτική αφαίμαξης των εργαζόμενων που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, σε συμπαιγνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να ξεπεράσει το κεφάλαιο την κρίση του.

Αύριο Πέμπτη 4 του Μάρτη, στις 6 το απόγευμα, στο Άγαλμα του Βενιζέλου, Σωματεία του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νεολαία, θα δηλώσουν για μια ακόμη φορά δυναμικά την αντίθεση τους στις περικοπές μισθών και συντάξεων, στη φορολογική αφαίμαξη, στο νέο ασφαλιστικό μεσαίωνα, στην ανεργία, τις απολύσεις και τη μαύρη εργασία. Με τη συγκέντρωση και την πορεία καθώς και τη συναυλία που θα ακολουθήσει (7.30μ.μ.) θα φωνάξουν ένα βροντερό «ΟΧΙ στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της κυβέρνησης και της Ε.Ε.».

«Αρνούμαστε το ρόλο της Ιφιγένειας για να πνεύσει ούριος άνεμος στα πανιά της κερδοφορίας των τραπεζών, των μεγάλων τεχνικών εταιριών, του κεφαλαίου», δηλώνουν οι εργαζόμενοι. «Δε θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους!»

Στο συλλαλητήριο έχουν δηλώσει μέχρι σήμερα συμμετοχή 7 Σύλλογοι Εκπ/κών Π.Ε. (Ζ΄, Β΄, Λαγκαδά, Η΄, Α΄, Στ΄ και Γ΄), 3 Ε.Λ.Μ.Ε. (Γ΄, Δ΄ και Ε΄), ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου, ο Σύλλογος Εκπ/κών Καθηγητών Φροντιστηρίων, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, η Πρωτοβουλία Ωρομισθίων Εκπ/κών, το Συνδικάτο Ιματισμού-Κλωστοϋφαντουργίας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσ/νίκης, το σωματείο εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ και οι Σύλλογοι Φοιτητών Φυσικού, Αρχιτεκτονικής, Χημικού, Γεωλογικού και Πληροφορικής.

Στη συναυλία συμμετέχουν οι καλλιτέχνες της πόλης Αβραμίδου Σοφία, Θεοχαρίδης Παντελής, Καζάρα Φιλιώ, Καρακότας Ανδρέας, Κοροβίνης Θωμάς, Λιάσιος Στέφανος, Μήτσης Γιάννης, Πρατσινάκης Βασίλης, Πρατσινάκης Κώστας, Φραγκούλη Μαρία, Χρυσομάλλη Αλεξία.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία της Θεσ/νίκης δηλώνουν τη διάθεσή τους για ένα μαζικό, δυναμικό, αποφασιστικό ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ – ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.