Labels

Thursday, January 8, 2009

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 08/01/09

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ

ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ-ΑΠΕΡΓΙΕΣ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗTον προηγούμενο Δεκέμβρη όλη η χώρα συγκλονίστηκε από συνεχείς διαδηλώσεις, καταλήψεις και συγκρούσεις στο δρόμο που πήρανε χαρακτήρα εξέγερσης. Η αφορμή ήταν η δολοφονία του Αλέξη, αλλά όλα αυτά δεν έπεσαν από τον ουρανό. Αυτό που εκφράστηκε στο δρόμο είναι η συσσωρευμένη οργή από την κοινωνική καταπίεση από τις πολιτικές που επιβάλλονται τα τελευταία χρόνια. Την ίδια στιγμή οι ιμπεριαλιστές δολοφονούν για ακόμα μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό.


Η πολιτική που εδώ και τόσα χρόνια αθωώνει τους δολοφόνους των Κουμή, Κανελοπούλου, Καλτεζά, Τεμπονέρα, είναι η ίδια πολιτική που οπλίζει την αστυνομία ώστε να χτυπά και να σκοτώνει αγωνιστές, μετανάστες και τώρα τον Αλέξη Γρηγορόπουλο. Είναι οι ίδιοι που αθώωσαν τους αστυνομικούς που ευθύνονται για την «ζαρντινιέρα».


Είναι η ίδια πολιτική που καταδικάζει τον ελληνικό λαό στη φτώχεια και εντείνει την ακρίβεια και την εξαθλίωση. Είναι η πολιτική που θέλει να κάνει δούλους τους εργαζόμενους και από την άλλη ταΐζει με 28 δίς τους τραπεζίτες. Είναι η ίδια πολιτική που έχει στερήσει τη νεολαία από οποιαδήποτε ελπίδα για αξιοπρεπές παρόν και μέλλον και την οδηγεί να είναι η πρώτη γενιά που θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη . Είναι η ίδια πολιτική όλων των κυβερνήσεων τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΠΑΣΟΚ και της Ε.Ε. που χτυπά εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, που διαλύει την εκπαίδευση, την υγεία και καταργεί συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες.


Σε όλο τον κόσμο, οι εργαζόμενοι ζουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Τα λουκέτα και οι χρεοκοπίες φουντώνουν καθημερινά, φέρνοντας απολύσεις και ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση. Όλες οι «εγγυήσεις» των κυβερνήσεων είναι ψέματα. Το μόνο που πραγματικά εγγυώνται είναι να στηρίξουν με κάθε τρόπο το κεφάλαιο. Ιδιωτικοποιούν τα πάντα, αλλά για να σώσουν χρεοκοπημένες τράπεζες δίνουν τεράστια ποσά, που ληστεύουν από τους μισθούς και τα ασφαλιστικά ταμεία, τις κοινωνικές δαπάνες και το βιοτικό μας επίπεδο. - Η ακρίβεια έχει εκτιναχθεί στα ύψη, πολύ πάνω από τον επίσημο πληθωρισμό, ειδικά στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Όσα λένε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για «έλεγχο» και «διαφάνεια» της αγοράς, για «συμφωνίες» με βιομηχάνους και σούπερ μάρκετ, για «μέτρα συγκράτησης των τιμών» κλπ. αποδείχτηκαν κοροϊδία.- Τα χρέη στις τράπεζες κάνουν ακόμα πιο δυσβάσταχτο το κόστος ζωής για χιλιάδες καταχρεωμένες οικογένειες, που αγωνιούν τι θα τους ξημερώσει.- Δεκάδες εργοστάσια και επιχειρήσεις κλείνουν ή απολύουν: Ζίμενς, Βιαμύλ, κλωστοϋφαντουργίες, τηλεπικοινωνίες κα. Χιλιάδες εργαζόμενοι προστίθενται στις ουρές των ανέργων, που δείχνουν την ζοφερή εικόνα μιας κοινωνίας χωρίς μέλλον. Την ίδια στιγμή, Ολυμπιακή και ΟΣΕ βγαίνουν στο σφυρί, τα ταμεία χάνουν δισεκατομμύρια από τα χρήματα των ασφαλισμένων στον χρηματιστηριακό τζόγο, καταργούνται τα βαρέα-ανθυγιεινά, μπαίνουν νέοι φόροι...

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην παιδεία και η συνεχής πολιτική υποβάθμισης και υποχρηματοδότησης της.

Ο ένοχος για όλα αυτά είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές.Είναι η πολιτική της κυβέρνησης στην παιδεία που θέλει να φτιάξει ένα πανεπιστήμιο για λίγους και εκλεκτούς, εντατικοποιημένο, χωρίς ελευθερίες. Με το νόμο-πλαίσιο, ο οποίος προσπαθεί να εφαρμοστεί πλήρως σε όλα τα ιδρύματα της χώρας προωθούνται:

η λίστα συγγραμμάτων, τα αποτελέσματα της οποίας ήδη βιώνουμε, αφού τα βιβλία δεν έχουν καν μοιραστεί και αυτά που θα δοθούν δε θα καλύπτουν όλη την ύλη, αναγκάζοντας τους φοιτητές να αγοράσουν κι άλλα. Οι τετραετείς προγραμματισμοί και η αξιολόγηση θα αναγκάσουν τα ΑΕΙ και ΤΕΙ να λειτουργήσουν με όρους αγοράς, με άμεση συνέπεια το χτύπημα των δωρεάν παροχών που έχουν απομείνει σε σίτιση-στέγαση. Όλα αυτά ανοίγουν το δρόμο για τα ΔΙΔΑΚΤΡΑ. Με την κατάργηση του ασύλου και τα πειθαρχικά επιχειρείται το φίμωμα των αντιστάσεων. Οι συνελεύσεις, καταλήψεις και μαζικές παραστάσεις θα τιμωρούνται με ποινές όπως αποβολή για κάποιες εξεταστικές ή οριστική αποβολή από τη σχολή. Τα προαπαιτούμενα, οι αλυσίδες μαθημάτων, οι διαγραφές και τα εξοντωτικά εξάμηνα θα εντατικοποιήσουν ακόμα περισσότερο τις σπουδές. Τέλος, τα πτυχία μετατρέπονται σε πιστωτικές μονάδες καταργώντας την ίδια την έννοια του πτυχίου και βάζοντας τους φοιτητές σε ένα συνεχές κυνήγι προσόντων.


Με το νόμο για τα ΚΕΣ δημιουργείται ένας πλήρως ιδιωτικοποιημένος χώρος μεταλυκειακής εκπαίδευσης, που θα λειτουργεί ως μοχλός πίεσης για τα δημόσια ιδρύματα. Υποβαθμίζονται τα πτυχία και τα εργασιακά-επαγγελματικά δικαιώματά τους και η έννοια της πανεπιστημιακής μόρφωσης, αφού στο μέλλον ένα 3ετές πακέτο σπουδών μπορεί να θεωρείται ισότιμο με ένα 4ετές ή 5ετές πτυχίο δημοσίου πανεπιστημίου. Αμφισβητείται και με αυτόν τον τρόπο το πτυχίο και ο πτυχιούχος οι οποίοι μετατρέπονται σε «απασχολήσιμους» που θα καταρτίζονται δια βίου αλλά δεν θα κατοχυρώνουν ποτέ δικαιώματα.


ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΕΞΩ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΖΑ!


Μετά από οκτώ μέρες εγκληματικών βομβαρδισμών, οι σιωνιστές φονιάδες προχώρησαν σε χερσαία επίθεση ενάντια στη λωρίδα της Γάζας. Αυτό που επιχειρείται ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό είναι ένα ακόμα ολοκαύτωμα, μία ακόμα πράξη στη γενοκτονία που τον υποβάλλουν το Ισραηλινό κράτος με τις πλάτες όλης της «διεθνούς κοινότητας». Τα ισραηλινά αεροπλάνα, πλοία και τανκς βομβαρδίζουν νυχθημερόν «στόχους τρομοκρατίας»: σπίτια, τζαμιά εν ώρα προσευχής, νοσοκομεία και ασθενοφόρα, σχολεία, προσφυγικούς οικισμούς… Τα νοσοκομεία, που δεν διαθέτουν εφόδια, δέχονται συνέχεια «τρομοκράτες»: απλούς ανθρώπους, ξεκληρισμένες οικογένειες και κυρίως παιδιά. Ο στόχος είναι να λυγίσει ο παλαιστινιακός λαός και να πάψει να αντιστέκεται. Η λωρίδα της Γάζας είναι ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης, αποκλεισμένο εδώ και ενάμιση χρόνο από όλες της μεριές, όπου η φτώχεια και η ανεργία θερίζουν, όπου δεν υπάρχουν ούτε τα στοιχειώδη φάρμακα, τρόφιμα, καύσιμα. Αυτή είναι τιμωρία του επειδή εξέλεξε τη Χαμάς, και όχι τα τσιράκια που θέλανε οι ιμπεριαλιστές. Οι ρουκέτες της Χαμάς δεν είναι παρά μια σταγόνα στους ωκεανούς αίματος που έχει δώσει τα εξήντα χρόνια ύπαρξης του κράτους του Ισραήλ ο παλαιστινιακός λαός. Κι όμως, ο ηρωικός αυτός λαός συνεχίζει να αγωνίζεται με το όπλο στο χέρι ενάντια στους φονιάδες του και δεν έχει υποστείλει τη σημαία της αντίστασης.

ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και ελληνική κυβέρνηση είναι συνένοχοι στον πόλεμο. Οι ιμπεριαλιστές, για να προωθήσουν τα σχέδιά τους στην περιοχή, εξοπλίζουν το Ισραήλ. Ο πόλεμος αυτός αναδεικνύει για ακόμα μια φορά πόσο επικίνδυνοι είναι για τους λαούς οι επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών. Τα αντί-ιμπεριαλιστικό κίνημα με στόχο την υποστήριξη της παλαιστινιακής αντίστασης είναι το καλύτερο που μπορεί να προσφέρει ο ελληνικός λαός στους Παλαιστίνιους.


ΚΑΜΙΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ


Πάμε κόντρα στις λογικές που έσπευσαν να κάνουν δηλώσεις νομιμοφροσύνης και να καταδικάσουν τα «επεισόδια», κρατώντας ίσες αποστάσεις, όπως απαίτησε η κυβέρνηση.

Ο μόνος δρόμος είναι ο ανυποχώρητος και μαζικός αγώνας όλου του λαού. Οι φοιτητές ήδη αποφασίσαμε να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση με ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι μαθητές σε όλα τα σχολεία. Οι εργαζόμενοι με συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς να πάρουμε αποφάσεις για απεργία και να πιέσουμε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν άμεσα νέα ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ. Να συντονιστούμε όλοι μαζί σε κοινό αγώνα, να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας, να σπάσουμε στην πράξη την τρομοκρατία και καταστολή της κυβέρνησης.

Να ενωθούμε με το αντιπολεμικό κίνημα σε όλο τον κόσμο, να στηρίξουμε τον λαό της Παλαιστίνης, στον αγώνα του για ανεξαρτησία. Γιατί η νίκη της Παλαιστινιακής αντίστασης είναι νίκη όλων των λαών του κόσμου.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:


- ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΔΟΞΟ ΕΚΦΡΑΣΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΥΤΗΣ

-ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

- ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

- ΝΑ ΑΦΟΠΛΙΣΤΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ

- ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΜΑΤ ΚΑΙ ΟΠΚΕ

-ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑ Κ. ΚΟΥΝΕΒΑ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ


-ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ-ΠΛΑΙΣΙΟ, Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΟΤΕΡΑ Η ΑΝΤΙ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

-ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

-ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

-ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ – ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, ΑΝΕΡΓΙΑΣ

-ΝΑ ΜΗ ΦΟΡΤΩΘΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΡΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥΣ


-ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

-ΕΞΩ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΖΑ

-ΝΑ ΑΡΘΕΙ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΜΟΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ, ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΦΟΔΙΑ
ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ:


ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ 13/1 ΚΑΙ

ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΡΙΤΗ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΧΟΛΗ


Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών Τρίτη 13 Γενάρη
12.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου

σε πανεκπαιδευτική ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ –Παρασκευή 9 Γενάρη– 6μμ Καμάρα


Αντιπολεμική διαδήλωση με την Παλαιστινιακή κοινότητα, Σάββατο 10/1 12.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου.


- Σύσταση ανοιχτής επιτροπής αγώνα υπεύθυνη για την υλοποίηση των αποφάσεων της γενικής συνέλευσης και υπόλογη σε αυτήν


- Εξορμήσεις σε σχολεία, γειτονιές και εργασιακούς χώρους